Travel

Atenţionare de călătorie MAE: Republica Macedonia de Nord – timpi mari de aşteptare la punctele de trecere a frontierei

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să tranziteze Republica Macedonia de Nord, având ca destinaţie Republica Elenă, că în perioada sezonului estival se preconizează timpi mari de aşteptare la punctele de frontieră Bogorodica-Evzoni, Medzitlija-Niki şi Dojran-Doirani.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să se asigure că deţin suficient combustibil, apă şi alimente.

Informaţii privind fluxul de la punctele de frontieră ale Republicii Macedonia de Nord sunt oferite de camerele video disponibile pe site-ul www.roads.org.mk/315/video-kameri.

Pentru detalii privind condiţiile de intrare în Republica Elenă se recomandă consultarea paginii web a MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Skopje: +38923228058, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Macedonia de Nord: +38970239980.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://skopje.mae.rowww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.