Politic

Premierul Ciucă: Guvernul contează pe contribuţia Casei Majestăţii Sale în realizarea proiectelor de responsabilitate socială

Guvernul contează în continuare pe contribuţia valoroasă a Casei Majestăţii Sale în realizarea proiectelor de responsabilitate socială, a afirmat premierul Nicolae Ciucă după întâlnirea pe care a avut-o, luni, la Palatul Victoria, cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Alteţa Sa Regală Principele Radu.

„Le-am mulţumit cu acest prilej pentru implicarea constantă a Casei Majestăţii Sale în promovarea imaginii şi susţinerea intereselor României în lume şi în proiecte care promovează dezvoltarea economiei, educaţiei şi culturii româneşti. Am apreciat, totodată, proiectele sociale prin care Familia Regală susţine legătura comunităţilor româneşti din afara graniţelor cu ţara-mamă, precum şi acţiunile umanitare prin care Casa Majestăţii Sale ne-a fost alături în gestionarea crizei refugiaţilor din Ucraina. Guvernul contează în continuare pe contribuţia valoroasă a Casei Majestăţii Sale în realizarea proiectelor de responsabilitate socială”, a scris premierul Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Dialogul purtat de Custodele Coroanei cu prim-ministrul Ciucă a avut ca temă acţiunile publice ale Casei Majestăţii Sale în plan intern şi extern, pentru dezvoltarea economiei şi educaţiei româneşti, conform informaţiilor de pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României.

A fost discutată, de asemenea, sprijinirea de către Familia Regală a integrării comunităţilor româneşti în ţările UE şi păstrarea legăturii lor cu ţara natală.

„În cursul anului 2022 s-au împlinit 25 de ani de la primele acţiuni publice ale Regelui Mihai şi ale Custodelui Coroanei Margareta susţinute de autorităţile politico-administrative româneşti. În acest sfert de secol, Familia Regală a susţinut 11.500 de activităţi publice cu caracter economic, educaţional, diplomatic, militar, cultural, sportiv, caritabil şi social. De asemenea, Familia Regală a avut 365 de vizite în 55 de ţări din Europa, America, Africa şi Asia, pentru servirea intereselor României şi consolidarea poziţiei ţării noastre în lume”, se mai arată în aceeaşi postare.