Travel

Arad: Aglomeraţie la intrarea în ţară prin PTF Nădlac II, unde se aşteaptă cel puţin 90 de minute

Traficul uşor şi turistic este intens, luni, la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II (autostrada pan-europeană), unde călătorii sunt nevoiţi să aştepte cel puţin 90 de minute pentru formalităţile de trecere, autorităţile suplimentând numărul de artere de control pentru a uşura tranzitarea frontierei.

Poliţia de Frontieră semnalează, prin aplicaţia online de pe site-ul care monitorizează traficul la graniţe, că la Nădlac II se aşteaptă 90 de minute pe sensul de intrare în România, deşi au fost deschise şase artere pentru maşini şi autocare.

„Trafic intens – număr mare de mijloace de transport prezente la verificările de frontieră pe sensul de intrare în ţară”, informează aplicaţia.

La PTF Nădlac I (DN7), intrarea în ţară se face mai uşor, timpul de aşteptare fiind de aproximativ 30 de minute.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru AGERPRES, că „au fost dispuse măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport”.

„A fost suplimentat personalul Poliţiei de Frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere. În prezent, pe sensul de intrare în ţară se lucrează pe şase artere. Se menţine un contact permanent cu autorităţile de frontieră vecine, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă.

Poliţiştii de frontieră spun că traficul intens este generat de turişti, dar şi de români stabiliţi în străinătate care încep să vină în ţară pentru vacanţa de vară.

La ieşirea din ţară, traficul uşor şi turistic se desfăşoară în condiţii normale.