Politic

Marcel Ciolacu: Viitorul candidat PSD la prezidenţiale va fi ales de fiecare organizaţie; aş accepta şi oameni din afara partidului

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că viitorul candidat al social-democraţilor la alegerile prezidenţiale va fi ales de filiale şi că ar accepta şi o persoană din afara partidului pentru această poziţie.

„La nivelul PSD şi al preşedintelui PSD, nu au început aceste discuţii (despre candidatul partidului la alegerile prezidenţiale – n.r.). Singura discuţie pe care am avut-o foarte clar – viitorul candidat al PSD va fi ales de către fiecare organizaţie, de fiecare consilier comunal, municipal, viceprimar, primar, în conferinţe de alegeri în întreaga ţară. Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului pentru funcţia de preşedinte al României”, a precizat Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a adăugat că există deja „un colectiv de lucru” pentru modificarea Statutului partidului, care se ocupă de aceste modificări.

„Din punctul meu de vedere aş accepta şi oameni din afara partidului, ca să fie o competiţie cât mai deschisă”, a afirmat acesta.

Marcel Ciolacu a menţionat că PSD va face un congres ordinar în care să fie decise şi modificările la statut.