Travel

IGSU: Pompierii militari au acţionat pentru localizarea şi stingerea a 174 de incendii de vegetaţie

Pompierii militari au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru localizarea şi stingerea a 174 de incendii de vegetaţie, care au afectat o suprafaţă totală de 756 de hectare, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„De la începutul perioadei caniculare şi până în prezent au fost afectate 1.963 hectare de vegetaţie uscată şi fond forestier”, se precizează într-un comunicat transmis sâmbătă de IGSU.

În contextul valului persistent de căldură, în cele 1.421 de puncte de prim ajutor şi hidratare operaţionalizate la nivel naţional au fost asistate 1.546 persoane, 18 dintre acestea fiind transportate la unităţi spitaliceşti.

„În ultimele 24 de ore, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă au desfăşurat trei misiuni de transport privind distribuţia de apă către zonele afectate, respectiv, o misiune de transport apă potabilă, o misiune de transport apă menajeră, o misiune transport apă pentru animale, iar autorităţile publice locale au efectuat 67 de misiuni, dintre care 27 transporturi apă potabilă, 24 transporturi de apă menajeră, 16 transporturi de apă pentru animale”, mai anunţă IGSU.