Politic

CLUJ: Proiectul spitalului pediatric monobloc va fi depus pentru finanţare prin PNRR

Proiectul spitalului pediatric monobloc care ar urma să fie construit la Cluj va fi depus pentru finanţare prin PNRR, anunţă Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

„Proiect unic în administraţia locală Consiliul Judeţean Cluj construieşte Spitalul Pediatric Monobloc de la Cluj. Procedurile avansează rapid, proiectul urmând a fi depus pentru finanţare europeană prin PNRR. Consiliul Judeţean Cluj a primit Studiul de Fezabilitate (S.F.) pentru Spitalul Pediatric Monobloc. În această etapă documentaţia este analizată de către specialiştii din cadrul instituţiei, urmând ca în cel mai scurt timp posibil indicatorii tehnico-economici aferenţi primului spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei să fie supuşi aprobării plenului forului administrativ judeţean. Acest nou pas înainte survine recentei aprobări de către Consiliul Local, în şedinţa extraordinară ce a avut loc miercuri, 24 august a.c, a Planului Urbanistic Zonal (P.U.Z.) al viitorului Spital Pediatric Monobloc de la Cluj”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de CJ Cluj.

Spitalul pediatric monobloc de la Cluj va avea 510 paturi pentru spitalizare continuă, la care se vor adăuga alte 50 de paturi pentru spitalizarea de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori.

„Suntem într-un stadiu avansat cu această investiţie majoră prin care vom construi cea mai modernă unitate medicală pediatrică din ţară. Am impus şi am obţinut un ritm extrem de rapid de parcurgere a etapelor procedurale astfel încât în perioada imediat următoare vom depune proiectul în vederea finanţării prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Spitalul Monobloc de Copii este cel mai important proiect al Clujului, în domeniul sănătăţii”, declară, conform comunicatului, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.