Cultură

Constanţa: Campionate de Rally Raid pe dealurile Dobrogei, cu participarea a peste 50 de echipaje

Un număr de 50 de echipaje şi aproape 100 de concurenţi se vor întrecere timp de două zile pe dealurile şi câmpurile Dobrogei, în cadrul Campionatului Naţional de Rally Raid şi a 4V Rally Raid Championship 2022, ce se vor desfăşura în acest weekend, au informat joi organizatorii.

Printre concurenţi este şi componentul trupei Paraziţii, Ion Ştefan Cătălin (Cheloo), care împreună cu pilotul Mihai Ban au reprezentat România la Raliul Dakar.

„Constanţa devine în ultimul weekend din această vară ‘punctul zero’ al sporturilor cu motor din România. La fel ca şi în anii trecuţi, judeţul Constanţa se dovedeşte a fi gazda perfectă pentru pasionaţii de rally raid din România şi nu numai. Un rol important în acest sens îl joacă relieful foarte ofertant, care solicită atât abilitatea de a conduce a concurenţilor, dar şi potenţialul maşinilor sau motocicletelor, dar şi organizarea etapelor de concurs de până acum, care s-au ridicat la standardul întrecerilor internaţionale. Astfel, timp de patru zile, sub organizarea Asociaţiei Club Sportiv 4V Motorsport, împătimiţii rally raid-ului din întreaga ţară se vor afla la Constanţa, unde îşi vor tura motoarele şi îşi vor demonstra îndemânarea în cadrul etapei cu numărul doi din Campionatul Naţional de Rally Raid”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Asociaţia Club Sportiv 4V Motorsport.

Potrivit sursei citate, în paralel va avea loc şi etapa a treia a 4V Rally Raid Championship 2022, întrecere care s-a desfăşurat anterior în împrejurimile localităţilor Sibiu şi Focşani.

Începând de joi seară şi până duminică, aproape 50 de echipaje însemnând aproape 100 de sportivi vor concura la clasele SSV, Auto, Moto şi Quad, atât la profesionişti, cât şi la clasa Promo.

Printre participanţi se regăsesc şi campionii en-titre ai competiţiei, Călin Cămărăşan şi Bogdan Luha, care speră să îşi păstreze supremaţia şi după acest sezon. Aceştia vor avea însă adversari de calibru, atât din ţară, cât şi de peste hotare, la start urmând să se alinieze şi echipaje din Italia şi Ucraina.

„De departe însă capul de afiş al întrecerii va fi deţinut de echipajul de la clasa auto care îl are în componenţă pe unul dintre membrii trupei ‘Paraziţii’, Ion Ştefan Cătălin (Cheloo), care este co-pilotul lui Mihai Ban. De altfel, cei doi au şi concurat în faimosul raliu Dakar”, se mai spune în comunicat.

Conform programului, joi seară este programată sosirea primilor concurenţi, urmând ca vineri dimineaţă, în parcul amenajat în parcarea de lângă Plaja Modern din Constanţa, să aibă loc înscrierile şi verificările vehiculelor cu care aceştia se vor întrece. Tot vineri, este programat prologul, care va avea startul din dreptul Monumentului Tineretului de la Straja şi se va desfăşura pe o distanţă de 4 kilometri.

Prima zi de concurs se va încheia cu desfăşurarea primei runde, în cadrul căreia concurenţii se vor întrece pe o distanţă de 50 de kilometri. Sâmbătă, de la primele ore ale dimineţii, aceştia vor pleca tot din dreptul Monumentului Tineretului de la Straja într-o cursă care se va desfăşura pe nu mai puţin de 360 de kilometri.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, pe yachtul Alezzi.