Politic

Zeci de persoane au adus un omagiu Reginei Elisabeta a II-a, la Ambasada Marii Britanii: Rămas bun, Lilibet

Câteva zeci de persoane au adus, vineri, flori şi candele în faţa Ambasadei Marii Britanii, pentru a onora memoria Reginei

Până în a doua parte a zilei, câteva zeci de persoane au lăsat la poarta misiunii diplomatice din centrul Capitalei buchete cu flori şi au aprins candele, ţinând câte un scurt moment de reculegere după ce depuneau obiectele omagiale. Unul dintre buchete avea un mesaj scris de mână: „Farewell, Lilibet” („Rămas bun, Lilibet” – n.r.), o referire la numele de alint din copilărie al reginei.

Steagul din curtea Ambasadei este coborât în bernă, pentru a comemora suverana. Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a ţinut o scurtă declaraţie, în care a vorbit despre personalitatea Reginei Elisabeta a II-a sale, dar şi despre cât de emoţionat a fost de mesajele românilor.

„Am primit multe mesaje foarte afectuoase de la colegi români, persoane din Guvern şi colegi diplomaţi, şi am fost foarte emoţionat de mesajele pe care le-am primit”, a mărturisit acesta.

l-a spus că moartea reginei a fost „o pierdere foarte personală” pentru cei care au cunoscut-o.

Noble a amintit că Regina Elisabeta „cunoştea profund România” şi avea relaţii de familie foarte apropiate cu Familia Regală română, iar acest lucru „a consolidat” legăturile dintre cele două ţări „într-un mod foarte clar”.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia.

Prinţul Charles, fiul său, i-a succedat automat la tron. El va domni sub numele de Charles al III-lea.