Economie

Grindeanu: Au fost depuse 23 de oferte pentru construcţia celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău-Paşcani

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat miercuri că au fost depuse 23 de oferte pentru construcţia celor trei loturi ale Autostrăzii Bacău-Paşcani (77,39 km), care are o valoare totală estimată de 5,85 miliarde de lei (fără TVA).

„Pentru Lotul 1 (Săucesti-Trifeşti), care are o lungime de 30,3 km şi o valoare de construcţie estimată la 2,04 miliarde de lei (fără TVA), au depus oferte 7 constructori şi Asocieri din Romania, Turcia şi Ucraina. Pentru Lotul 2 (Trifeşti-Gherăeşti) – cu o lungime de 18,99 km şi o valoare estimată de 1,60 miliarde de lei (fără TVA) – au depus oferte 8 constructori şi asocieri din România, Turcia şi Ucraina. Pentru Lotul 3 (Mirceşti -Paşcani) – cu o lungime de 28,09 km şi o valoare estimată de 2,21 miliarde de lei (fără TVA) – au depus oferte 8 constructori şi Asocieri din România, Turcia şi Ucraina”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Construcţia acestei autostrăzi este finanţată prin PNRR şi are o valoare totală estimată la 5,85 miliarde de lei (fără TVA). Perioada de execuţie prevăzută în contract este de 30 de luni.

Grindeanu a menţionat că pe întreaga autostradă urmează să fie construite: 112 poduri, pasaje, viaducte şi structuri casetate, 9 noduri rutiere, 4 (2 pe sens) parcări securizate, 50 de spaţii de servicii prevăzute inclusiv cu zone pentru încărcarea autovehiculelor electrice, un Centru de Întreţinere şi Coordonare care va avea şi rol monitorizare şi informare.

Pe întreaga lungime a autostrăzii vor fi plantate 140 de hectare de perdele forestiere cu rol anti-înzăpezire, a mai scris ministrul Transporturilor pe pagina de socializare.