Politic

Sibiu: Primăria solicită peste 40 de milioane euro din PNRR pentru eficienţa energetică a clădirilor

Primăria Municipiului Sibiu solicită în total peste 40 de milioane euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru creşterea eficienţei energetice a câtorva zeci de clădiri în care se află unităţi de învăţământ, blocuri, dar şi sedii administrative ale Spitalului de Pediatrie şi ale Serviciului de Administrare a Cimitirului Municipal, informează un comunicat de presă.

„Eficientizarea energetică a clădirilor este o necesitate, atât din punct de vedere al reducerii amprentei de carbon a acestora, cât şi din punct de vedere al crizei energetice care impune soluţii de reducere a consumului. Până în prezent am depus 9 proiecte în cadrul PNRR pentru creşterea eficienţei clădirilor a 6 unităţi de învăţământ şi a 20 de blocuri, însumând o valoare de peste 27,5 milioane de Euro. După şedinţa Consiliului Local vom mai depune încă 7 proiecte în valoare de 13,7 milioane de Euro, pentru eficientizarea energetică a clădirii Colegiului Pedagogic Andrei Şaguna, a grădiniţei nr. 15, a şcolilor I.L. Caragiale, nr. 4 şi nr. 13, a clădirii Spitalului de Pediatrie de pe str. Transilvaniei, a 2 clădiri administrative ale Serviciului de Administrare a Cimitirului Municipal şi a încă 4 blocuri”, a declarat primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Consilierii municipali sibieni au votat vineri, în unanimitate, aprobarea depunerii celor şapte proiecte din cadrul PNRR, pentru obţinerea finanţării europene nerambursabile.

Clădirile publice menţionate vor fi modernizate din punct de vedere energetic, iar în „clădirea Spitalului de Pediatrie, cea a Şcolii ‘I.L. Caragiale’ şi cea a Şcolii nr. 4 se vor executa şi lucrări de consolidare seismică”, potrivit Primăriei Municipiului Sibiu.

Prin toate aceste proiecte se estimează o reducere cu peste 50% a consumului de energie pentru încălzire şi o reducere cu peste 30% a emisiilor de dioxid de carbon generate de aceste clădiri.