Travel

Giurgiu: TIR-urile care ies din ţară au de aşteptat două ore la frontieră

TIR-urile care ies din ţară prin PTF Giurgiu au de aşteptat 120 de minute, ITPF Giurgiu a luat măsuri pentru fluidizarea traficului prin suplimentarea numărului arterelor de control şi al poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.

„Înregistrăm o medie a timpului de aşteptare mai ridicată pe sensul de ieşire în ţară la camioane. Aceşti timpi ridicaţi de aşteptare sunt determinaţi de numărul mare de mijloace de transport prezente pentru tranzit într-un interval scurt de timp. La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ. Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterele de control şi a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor. Totodată, pentru evitarea aglomerărilor, recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente deschise în regim internaţional’, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Raluca Petronela Stan.

Potrivit ITPF Giurgiu, în ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au efectuat formalităţi de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, aproximativ 1.300 de camioane, 650 de autoturisme şi patru mii de persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară aproximativ 1.400 de camioane, cinci sute de autoturisme şi 3.900 de persoane.

Traficul prin PTF Giurgiu la turisme se desfăşoară în condiţii normale pe patru artere de circulaţie pe sensul de intrare în ţară şi pe trei artere de circulaţie pe sensul de ieşire din ţară.

Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe patru artere de circulaţie, atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe sensul de ieşire din ţară.

Camioanele care ies din ţară au de aşteptat 120 de minute la controlul de frontieră, iar cele care intră în ţară, au de aşteptat 50 de minute, pentru autoturisme timpul de aşteptare este de zece minute atât pe sensul de ieşire cât şi pe cel de intrare în ţară.