Politic

Directorul Crucii Roşii Române: Ne menţinem angajamentul de a implementa proiecte umanitare, pentru a putea schimba vieţi

Directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter, afirmă că organizaţia îşi menţine angajamentul de a implementa, acum şi în viitor, proiecte umanitare relevante şi oportune comunităţilor vulnerabile, astfel încât să putem schimba vieţi.

El a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii.

„În această zi specială, mulţumesc voluntarilor şi angajaţilor Crucii Roşii şi Semilunii Roşii din întreaga lume, care, în fiecare zi, în ţările, regiunile şi comunităţile lor, oferă ajutor, speranţă şi încredere persoanelor aflate în situaţii vulnerabile. Forţa noastră constă în unitatea noastră, în hotărârea de a duce mai departe idealurile unei acţiuni umanitare neutre, imparţiale şi independente. Ne menţinem angajamentul de a implementa, acum şi în viitor, proiecte umanitare relevante şi oportune comunităţilor vulnerabile astfel încât să putem schimba vieţi”, a declarat Lefter.

Pe 8 mai este sărbătorită Ziua Mondială a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii.

Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, care sărbătoreşte peste 160 de ani de acţiune umanitară la nivel global, este formată din Comitetul Internaţional al Crucii Roşii, Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie şi 192 de Societăţi Naţionale, voluntarii fiind primii care răspund nevoilor, lucrând neîncetat pentru a-i sprijini pe cei mai afectaţi.

Crucea Roşie Română, parte a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, are în România o lungă tradiţie de ajutorare a celor mai vulnerabili.

Cei peste 5.000 de voluntari la nivel naţional, prin intermediul programelor de sănătate, reducerea riscului de dezastre, incluziune socială şi multe altele, ajung la mii de oameni în fiecare an şi permit ca schimbarea să se producă din interiorul comunităţilor, în concordanţă cu nevoile, aspiraţiile şi contextele locale.