Politic

Preşedintele Parlamentului moldovean, primit la Palatul Elisabeta: Contăm în continuare pe ajutor şi susţinere

Custodele Coroanei Române, Margareta, şi Principele Radu l-au primit, luni, la Palatul Elisabeta, pe preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, discuţiile vizând aspecte legate de felul în care Coroana Română contribuie, pe plan intern şi extern, la procesul de aderare a Chişinăului la Uniunea Europeană.

„Am avut ocazia să mă revăd cu Majestatea Sa şi cu Alteţa Sa Regală, adevăraţi ambasadori şi prieteni şi susţinători ai Republicii Moldova şi, fiind la Bucureşti, nu am putut să nu răspund invitaţiei de a ne întâlni, de a discuta, de a informa despre progresele pe care le avem în Republica Moldova. Am mulţumit pentru ajutorul oferit, pentru toată contribuţia. În 14 decembrie 2023, Uniunea Europeană a adoptat o decizie istorică pentru Republica Moldova – deschiderea negocierilor de aderare. Casa Regală a României îşi are contribuţia sa, nu tot timpul afişată, dar cunoaştem despre ocaziile când au vorbit despre noi, au argumentat şi au convins prieteni din Occident, din Uniunea Europeană, din capitalele occidentale, cât de importantă este pentru Republica Moldova această decizie. Am mulţumit o dată în plus şi contăm, în continuare, pe ajutor şi susţinere”, a afirmat Igor Grosu, în cadrul unei declaraţii de presă.

El şi-a exprimat încrederea că Republica Moldova va adera la UE înaintea anului 2030, menţionând că autorităţile de la Chişinău mizează pe expertiza şi susţinerea României.

„(Avem nevoie de) expertiză, o susţinere acum, imediată, în lansarea propriu-zisă a procesului de negociere, iar aici foarte mult contăm pe ajutorul României. În rest, asistenţă tehnică, experţi, oameni care au participat la procesul de negociere, care au simţit ce înseamnă asta. Noi cu mare drag chiar îi invităm şi angajăm în funcţii importante, în Republica Moldova”, a precizat Grosu.

Familia Regală a anunţat, la rândul său, că în cadrul întrevederii au fost discutate modalităţile prin care va fi susţinut parcursul european al Republicii Moldova.
„Au fost discutate modalităţi în care, de-a lungul anului 2024, Majestatea Sa poate sprijini, în ţară, în Republica Moldova şi în capitalele europene, parcursul european al Moldovei. Custodele Coroanei a făcut public angajamentul Coroanei Române pentru parcursul european al Republicii Moldova încă din anul 2013”, informează Familia Regală a României, pe Facebook.