Politic

Ministrul Dezvoltării, Adrian VeÈ™tea: VeÅŸtea: La nivelul Programului ‘Anghel Saligny’ au fost semnate 3.616 contracte în valoare de 40 de miliarde de lei

Ministrul Dezvoltării, Adrian VeÅŸtea, a declarat că până în prezent la nivelul Programului NaÅ£ional ‘Anghel Saligny’ au fost semnate 3.616 contracte, în valoare totală de 40 de miliarde de lei.

Ministrul a participat, luni, la Palatul Victoria, alături de premierul Marcel Ciolacu ÅŸi vicepremierul Marian NeacÅŸu, la evenimentul de semnare a contractelor „ReparaÅ£ie capitală ÅŸi modernizarea bazei vechi COSR Izvorani, sat Izvorani, comuna Ciolpani, judeÅ£ul Ilfov” ÅŸi „Regenerarea spaÅ£iilor publice în zona Pasajul Unirii, prin realizarea lucrărilor de consolidare ÅŸi reabilitare a planÅŸeului de acoperire a râului DâmboviÅ£a în PiaÅ£a Unirii”.

„Este un moment extrem de important. Avem două proiecte pe care astăzi le-am semnat ÅŸi aÅŸ putea spune că nu sunt singurele proiecte mari pe care le avem în derulare la nivelul Companiei NaÅ£ionale de InvestiÅ£ii ÅŸi, de asemenea, la nivelul programelor naÅ£ionale pe care le derulăm la nivelul Ministerului Dezvoltării. Avem o reparaÅ£ie capitală ÅŸi modernizarea bazei vechi COSR din Izvorani. Este în valoare de 126 de milioane, un proiect care are o durată de investiÅ£ie de 42 de luni, din care ÅŸase luni sunt dedicate activităţii de proiectare. Al doilea contract se referă la proiectul de regenerare a spaÅ£iilor publice din Pasajul Unirii. Aceste lucrări sunt în valoare de 750 de milioane de lei, cu termen de execuÅ£ie la finalul anului 2028 ÅŸi are ca scop sprijinirea autorităţii administraÅ£iei publice locale din Sectorul 4 al municipiului BucureÅŸti pentru consolidarea infrastructurii din această zonă. Contractul de finanÅ£are se încheie după 5 ani de zile”, a declarat VeÅŸtea.

Totodată, el a menÅ£ionat că până în prezent pe Programul NaÅ£ional ‘Anghel Saligny’ au fost decontate sume de 8.068.000.000 de lei.

„De asemenea, prin Programul NaÅ£ional de Dezvoltare Locală I ÅŸi II avem contracte pe care le-am derulat ÅŸi unele dintre ele sunt finalizate, în valoare de 42 de miliarde”, adăugat VeÅŸtea.

La rândul său, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a mulţumit Guvernului pentru demararea proiectului, unul aşteptat de mult de lumea sportivă din România.

” După foarte mulÅ£i ani ÅŸi după foarte multe discuÅ£ii, în sfârÅŸit reuÅŸim să intrăm în linie dreaptă în ceea ce priveÅŸte modernizarea Complexului Olimpic de la Izvorani. MulÅ£umim, domnule prim-ministru, pentru că se întâmplă acest lucru. Familia olimpică, lumea sportivă din România aÅŸteaptă de mult acest acest proiect. Este un proiect de modernizare a Bazei de la Izvorani, Complexul Olimpic, ÅŸi suntem bucuroÅŸi că după Sydney 2000, atunci când rezultatele au fost foarte bune la Jocurile Olimpice, 26 de medalii, dintre care 11 de aur, astăzi, după Jocurile Olimpice de la Paris, în care nu suntem deocamdată la nivelul acela, infrastructura pentru sport începe să devină din ce în ce mai performantă, tocmai pentru a îmbunătăţi rezultatele sportivilor români ÅŸi reprezentarea României în lume”, a declarat Covaliu.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, cosemnatar la contractul privind refacerea Planşeului de la Piaţa Unirii, a punctat faptul că o capitală europeană modernă înseamnă că siguranţa cetăţenilor ei este pe primul loc.

„Astăzi, prin alocarea resurselor financiare de către Guvern (…), rezolvăm, după un secol, una dintre cele mai mari provocări ale infrastructurii BucureÅŸtiului din chiar centrul Capitalei. ExperÅ£ii au semnalat la timp cât de gravă este provocarea generată de starea planÅŸeului Unirii, iar responsabilitatea noastră este de a găsi rapid cea mai bună ÅŸi durabilă soluÅ£ie. De aceea, mă bucur că împreună, noi, autorităţile locale ale Sectorului 4 ÅŸi Executivul, putem pune în siguranţă centrul BucureÅŸtiului printr-o investiÅ£ie importantă, care rezolvă una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură de după RevoluÅ£ie”, a mai declarat Băluţă.