Economie

Ambasadorul României în Republica Turcia, Gabriel Șopandă : “România este deschisă cooperării cu mediul de afaceri turc”

Joi, 7 noiembrie 2019, Ambasadorul României în Republica Turcia, Gabriel Șopandă, a participat alături de șeful Biroului de promovare comercial-economică din cadrul Ambasadei, Cornel Diaconiță, la întâlnirea oamenilor de afaceri turci și europeni, parte a programului dedicat Întreprinderilor Mici și Mijlocii, SME Hospital and European Network Project, coordonat de Camera de Comerț și Industrie din Afyonkarahisar. Din această inițiativă face parte și Camera de Comerț, Industrie si Agricultura Sibiu, ai căror reprezentați au fost prezenți în Turcia.
Ambasadorul Gabriel Șopandă a transmis celor peste 120 de oameni de afaceri prezenți că România este deschisă cooperării cu mediul de afaceri turc, salutând rezultatele foarte bune obținute până acum.

A amintit că în România sunt înregistrate aproape 15.000 de companii cu capital turc.
În cadrul evenimentului desfășurat la Afyonkarahisar, Cornel Diaconiță, șeful Biroului de promovare comercial-economică din cadrul Ambasadei, a făcut o prezentare detaliată despre oportunitățile pe care oamenii de afaceri le pot găsi în România, dar și facilitățile oferite investitorilor de către stat.
La conferință a fost prezent guvernatorul din Afyonkarahisar, Mustafa Tutulmaz, și Husnu Serteser, președintele Camerei de Comerț și Industrie din aceeași provincie.

Comment here