Politic

Premierul Olandei a ajuns la Centrul de instruire de la Cincu; este însoţit de preşedintele Iohannis şi prim-ministrul Ciucă

Premierul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, care efectuează o vizită de lucru în ţara noastră, a ajuns miercuri la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu, judeţul Braşov, fiind însoţit de preşedintele Klaus Iohannis.

La Baza de la Cincu se află şi prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Cei trei înalţi demnitari urmează să aibă o întrevedere oficială, iar, ulterior, se vor întâlni cu militarii din România, Olanda, Belgia şi Franţa dislocaţi la Cincu.

La Baza NATO de la Cincu sunt prezenţi şi ambasadorii Olandei, Roelof Sander van Ees, al Franţei, Laurence Auer, şi al Belgiei, Philippe Henri Pierre Benoit.

După ora 17,00, sunt programate declaraţii de presă ale preşedintelui Iohannis, împreună cu cei doi premieri român şi olandez.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, Olanda are dislocaţi la Cincu 195 de militari, Franţa – 313, Belgia – 64 şi România – 57. În total sunt 629 de militari dislocaţi în Baza ”Getica”.