Security&Defense

Sute de mii de comprimate de diazepam, alprazolam şi clonazepam, introduse ilegal în România

Trei persoane din Arad au fost reţinute de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri, după ce ar fi determinat un cetăţean străin să introducă în România peste 440.000 comprimate conţinând diazepam, alprazolam şi clonazepam (droguri de risc), care urmau să fie vândute către consumatori din ţara noastră.

Reţinerile vin după ce, în luna februarie, a fost arestat un alt bărbat implicat în acest caz.

Conform unui comunicat al DIICOT transmis duminică, inculpaţii au determinat un făptuitor (cetăţean străin) să introducă în România o cantitate de peste 440.000 comprimate conţinând diazepam, alprazolam şi clonazepam (droguri de risc), ce urmau să fie comercializate pe teritoriul ţării.

Alprazolam este un medicament anxiolitic, utilizat pentru tratamentul tulburărilor anxios-depresive, dar şi pentru prevenirea tulburărilor de panică, Diazepam este utilizat pentru tratarea tulburărilor de anxietate, crizele epileptice, insomnii iar Clonazepam este folosit în tratamentul unor forme de epilepsie şi al tulburărilor de panică.

Traficanţii au stabilit modalităţile de intermediere a tranzacţiilor, de plată, transport, precum şi locul de depozitare a drogurilor până la revânzare.

Sâmbătă, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad au efectuat şase percheziţii domiciliare în judeţul Arad, fiind descoperite şi ridicate mai multe comprimate din categoria drogurilor de risc (alprazolam), deţinute ilegal, în scopul comercializării, precum şi alte mijloace de probă.

Doi dintre inculpaţi au fost arestaţi preventiv şi al treilea a fost plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii a Tribunalului Arad.