Security&Defense

Forumul de Diplomație de la Antalya se va concentra pe soluțiile pentru crizele care amenință pacea și securitatea globale, în special „masacrul în curs” din Gaza

Ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Hakan Fidan, a declarat vineri că Forumul de Diplomație de la Antalya se va concentra pe soluțiile pentru crizele care amenință pacea și securitatea globale, în special „masacrul în curs” din Gaza.

Sub auspiciile președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, și găzduit de Ministerul Afacerilor Externe turc, a început a treia ediție a Forumului de Diplomație de la Antalya, vineri, cu tema principală „Elevarea Diplomației în Mijlocul Crizelor”.

„În cadrul forumurilor și discuțiilor individuale organizate în cadrul evenimentului, vom evalua metodele de abordare a crizelor care reprezintă o amenințare la adresa păcii și securității globale, cu accent deosebit pe masacrul în curs din Gaza,” a declarat Fidan pe X.

„Împreună cu participanții din întreaga lume, vom discuta cum putem contribui la un viitor mai echitabil, mai pașnic și mai prosper, utilizând toate instrumentele diplomației,” a adăugat el.

Forumul va oferi șansa de a explora diverse teme, de la mediere la migrație, tehnologii emergente la securitatea alimentară și terorism la dezvoltare durabilă, a declarat ministrul de externe turc.

El va aduce împreună o gamă largă de participanți, de la diplomați și politicieni la studenți, academicieni, organizații ale societății civile și comunitatea de afaceri, a adăugat el.